Rólunk írták

 

A Lambda-Com Kft-vel 2005. február 1-e óta állunk szerződéses kapcsolatban. Az igénybevett szolgáltatások köre az elmúlt években folyamatosan bővült és bővül napjainkban is. Kezdetekben az együttműködés a műholdas járműfelügyelet és flottakövetés hagyományos elemeire korlátozódott, manapság ez a SPAR túratervezési, -indítási, - felügyeleti és -ellenőrzési folyamatainak egyre szélesebb körére terjed ki. A Lambda Com Kft. a megmondhatója, hogy mennyi új ötlettel és kéréssel tudunk előállni.

 

A kezdetekkor 3 saját járműben került a rendszer kiépítésre, jelenleg 110 db saját autónál tartunk. Ugyanakkor azt is fontos hozzátenni, hogy a saját flottán kívül belföldi fuvarozó partnerünk mindegyike csatlakozott a WebEye rendszerhez, így egységes felületen látjuk valamennyi disztribúciós járművet.

 

Az igénybevett szolgáltatások napjainkban már túlmutatnak a valós idejű online információkon a járművek helyzetéről, hiszen napjainkban információt kapunk a WebEye szolgáltatás által az üzemanyagszint alakulásáról, raktér-nyitásról, a raktér hőmérsékletéről, az emelő-hátfal akkumulátor töltöttségi szintjéről, üzemidejéről, továbbá áttekinthető és megbízható adatokat kapunk a folyamatban lévő és megvalósult fuvarfeladatokról. Az adminisztratív feladatokat – ideértve a rakománykísérő okmányok és menetlevelek kiállítását és elszámolását – is a WebEye rendszer keretei között végezzük.

 

A WebEye rendszer bevezetésével az volt az alapvető célunk, hogy megfelelő és megbízható információval rendelkezzünk a járművek helyzetéről, az igénybevett útvonalról, mely a tervezhetőségre, a szolgáltatási minőségre volt jótékony hatással. Mindemellett a rendszer egyéb elemei révén az áru- és vagyonbiztonság terén is jelentős előrelépést eszközölhettünk. És természetesen nem szabad megfeledkeznünk az adminisztrációs terhek csökkentéséről sem.

 

A Spar Magyarország mindig is a meglévő szolgáltatások folyamatos fejlesztésben, valamint újabb és újabb ötletek megvalósításában volt érdekelt, és e tekintetben a Lambda Com Kft-ben a megfelelő partnerre találtunk. Úgy gondolom, hogy a Lambda Com számára a SPAR egy meghatározó piaci szereplő, ahol ezen újításokat – a piaci bevezetést megelőzően – egyben tesztelni is tudják. Rövid távon még olyan kihívások állnak előttünk, mint az elektronikus menetlevél bevezetése, a menetíró berendezés és a GPS járműfelügyeleti rendszer integrálása, vagy akár az egyéni igényekre szabható útvonaltervezés és automatikus lekövetése.

Springer Miklós
Szállítmányozási vezető
SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.

A Telenor 2003 óta dolgozik szoros együttműködésben a Lamda-Com-mal. A számítógépes automatizálás területén tevékenykedő vállalat akkor még csak 30 speciális M2M előfizetéssel rendelkezett a Telenornál, mára ez meghaladta a 30 ezret, ezzel pedig a Lambda-Com a Telenor Magyarország meghatározó üzleti partnere és legnagyobb ipari felhasználású (M2M) ügyfele.

A Telenor olyan M2M alkalmazásokhoz biztosít speciális SIM technológiát, mint a flottamenedzsment, a biztonságtechnika vagy a gépjárműipar. A mobilszolgáltató az egyedi igényeknek megfelelően testreszabott mobiltechnológiai szolgáltatásokkal és rendkívül magas rendelkezésre állással biztosítja ezen szektor igényeit. Megoldásaival lényegesen hatékonyabban és zökkenőmentesen üzemeltethetők az olyan vállalati informatikai rendszerek, mint a Lambda-Com komplex műholdas járműkövető rendszerei vagy vagyonvédelmi szolgáltatásai. Ez a megoldás alacsonyabb költségeket és környezetkímélőbb üzemeltetést eredményez, így például akár 5-15 százalékos üzemanyag-megtakarítás is elérhető.

Az egyre inkább nélkülözhetetlenné váló M2M megoldások stabil, megbízható és költséghatékony biztosítása érdekében a Telenor 2004 óta folyamatosan fejleszti a nem-hangalapú szolgáltatások ellátásra is alkalmas specializált hazai, GSM hálózatát,valamint anyavállalatán keresztül a világ 160 operátorával áll kapcsolatban, hogy speciális M2M roaming szolgáltatásokat nyújthasson például a nemzetközi szállítmányozással foglalkozó ügyfeleinek is.

A Telenor infrastruktúrájának fejlesztésével kíván lehetőséget adni a legnagyobb vevőinek számító ASP (Application Service Provider) partnereknek, hogy hozzáadott szolgáltatásaikkal teremtsenek értéket vevőinek az M2M iparágban. A Telenor kiváló szállítóként kívánja kiszolgálni az ügyféligényeket, így mindenki azzal foglalkozik amihez igazán jól ért.

Sipos Judit
Igazgató
Vállalati Értékesítési és Marketing Igazgatóság