Hírek aktualitások

Supply Chain Monitor Online: A további nemzetközi terjeszkedés érdekében átszervezi működését a Lambda-Com Group
2015. május 7.

A Lambda-Com Group mára több mint 300 munkavállalóval rendelkezik, a Magyarországon és a külföldi országokban működő WebEye-eszközök együttes száma pedig eléri a 40 ezret. A cégcsoport mérete és a nemzetközi ügyfélállomány jelentős növekedése miatt indokolttá vált a vállalati működés és a szervezeti felépítés megújítása, amelynek részleteiről most döntött a vezetőség. A döntés értelmében a hazai ügyfelek kiszolgálásáért felelős WebEye Magyarország a leányvállalati struktúrába integrálva, a WebEye International részeként folytatja munkáját. A WebEye International feladatköre ennek megfelelően bizonyos területek átvételével bővül. A telematikai szolgáltatások fejlesztését és az eszközök gyártását, illetve a beszerzési és irányítási feladatokat továbbra is a Lambda-Com látja el.
– Az elmúlt évek fejlesztései és elégedett ügyfeleink számának növekedése nyomán olyan eredményeket értünk el, amelyeket további fejlődésünk érdekében a szervezeti struktúránk kialakítása során is érvényesítenünk kell. A cégcsoport átalakítása hozzájárul a vállalati erőforrások hatékonyabb kihasználásához és ezzel versenyképességünk javításához, de nemzetközi terjeszkedésünk hosszú távú feltételeit is biztosítani tudjuk ezzel – mondta el Németh Tibor, a Lambda-Com Group ügyvezetője.
A cégcsoport átstrukturálásának keretében a WebEye International ügyvezetői feladatainak ellátásával Bagossy Tamást és Németh Pált, az értékesítési és marketing tevékenységek irányításával pedig Nagybalyi Nándort bízták meg. A WebEye Magyarország új ügyvezetőjévé Deszpot Károlyt, kereskedelmi igazgatójává pedig osztott pozícióban Benedek Zoltánt és Menczigár Richárdot nevezték ki.
tovább...


Supply Chain Monitor Online: Portugáliában és Romániában terjeszkedik tovább a Lambda-Com
2015. március 13.

Tovább bővíti nemzetközi irodahálózatát az Európa 14 országában jelen lévő, magyar tulajdonú közlekedésinformatikai cégcsoport. Az áruszállítás biztonságát és költséghatékonyságát támogató, saját fejlesztésű telematikai megoldásokat kínáló Lambda-Com 2014-ben Porto városában nyitotta meg második portugáliai képviseletét, idén pedig két új iroda nyitását tervezik Romániában – áll a vállalatcsoport március 12-én kiadott sajtóközleményében.
A hazai alapítású Lambda-Com Kft. leányvállalata, a WebEye International révén még 2009-ben vezette be telematikai szolgáltatásait a portugál piacra egy lisszaboni iroda megnyitásával. Ezt követte tavaly a második helyi képviselet megnyitása Porto-ban. A terjeszkedést az tette indokolttá, hogy a társaság szolgáltatásaival elégedett ügyfelek ajánlásainak köszönhetően egyre többen érdeklődtek helyi szinten is a WebEye telematikai megoldásai iránt.
Hasonlóképpen bővíti jelenlétét a cégcsoport Romániában, ahol 2007-ben nyitották meg első irodájukat Nagyváradon, ezt követte a WebEye temesvári és bukaresti képviseleteinek elindítása. Idén két újabb romániai iroda létrehozását tervezik Szucsávában, az ország északi és keleti régióinak elérése érdekében, illetve Nagyszeben városában, amely Bukarest és Nagyvárad között félúton újabb piaci terület fed le. A Lambda-Com Portugália és Románia mellett jelenleg Bulgáriában, Csehországban, Németországban, Horvátországban, Lengyelországban, Oroszországban, Szlovéniában és Szlovákiában rendelkezik képviseleti irodákkal. Külföldi tevékenységének elismeréseként a cégcsoport leányvállalata, a WebEye International 2013-ban elnyerte a HITA (Nemzeti Külgazdasági Hivatal) Év exportőre Díjat Regionális Stratéga kategóriában.
– Telematikai szolgáltatásaink nem korlátozódnak egy-egy országra, mivel fő ügyfélkörünket, a szállítmányozási és fuvarozó vállalatokat is a határokon átívelő tevékenység jellemzi. A nemzetközi terjeszkedés ezért vállalati stratégiánk egyik fontos eleme. Külföldi irodahálózatunk folyamatos bővítésének köszönhetően már Európa 14 országában tudjuk helyi szinten is támogatni ügyfeleinket az áruszállítás hatékonyságát szolgáló megoldásainkkal – mondta Németh Tibor, a Lambda-Com Kft. ügyvezetője.
tovább...


Világgazdaság Online: A holnaputánt tervezi a Lambda-Com
2014. szeptember 22.

Ezekben a napokban kerül a piacra a Lambda-Com csoport járműkövető berendezése, a WebEye újabb, a vezetési stílus elemzésére alkalmas kiegészítő szoftverje. A cég eTachográfját nemrégiben a Magyar Termék Nagydíj nívódíjával tüntették ki. (…)
„Az általunk gyártott minikomputer elküldi a szükséges információkat a központba, ahol az előfizetők igényei szerint különféle algoritmusokkal feldolgozva adatbázisba rendezzük. Főként vállalati teherjárműveket követünk, de nem csak kamionokat, hanem pótkocsikat is, mert sokszor nem az az érdekes, hol a vontató, hanem hol van a szállítmány” – mondta Németh Tibor, a Lambda-Com Műszaki és Fejlesztő Kft. ügyvezetője, hozzátéve, hogy a rendszer egyebek között arra is képes, hogy menet közben ellenőrizze a hűtőkocsikban a szállítási hőmérsékletet. (…)
tovább...


Napi Online: A legjobb exportőröket díjazta a HITA
2013. december 03.

Immáron második alkalommal díjazta a HITA (Nemzeti Külgazdasági Hivatal) a legjobbnak ítélt hazai exportőr cégeket. A hat kategóriában kiírt pályázatra 93 cég összesen 128 pályázatot nyújtott be. (…)
A Regionális stratéga kategória győztese a magyar tulajdonú WebEye International Kft., amely a Lambda-Com közlekedésinformatikai cégcsoport tagjaként Európa-szerte nyújt saját fejlesztésű gps alapú járműkövető szolgáltatást. (…)
tovább...


Supply Chain Monitor: WebEye a fedélzeten: eTachograph és e-útdíj bevallás
2012. augusztus 16.

A Lambda-Com csoporthoz tartozó WebEye Magyarország Kft. az elmúlt évek intenzív fejlesztéseinek köszönhetően idén számos új, egyedülálló szolgáltatással jelentkezik a telematikai piacon. A vállalat ügyvezetőjével, Bagossy Tamással beszélgettünk...
tovább...


Videó: GPS és biztosítás védi a karácsonyi ajándékokat
2012. december 04.


Piac és Profit Online: Díjazták az Év Exportőreit
2012. november 23.

„Első alkalommal adták át az Év Exportőre díjakat azon hazai mikro-, kis- és középvállalkozásoknak, amelyek saját gyártású termékkel rendelkeznek, exporttevékenységük nagymértékben hozzájárul a magyar gazdaság fejlődéséhez, tevékenységük példamutató az ágazatukban tevékenykedő hazai vállalkozások számára.”
tovább...


Magyar Közlekedés Online: GPS alapú fuvarbörze
2012. november 21.

A Lambda-Com Csoport SpedMart néven egyedi igényekre optimalizálható, telematikai adatokon alapuló rendszert fejlesztett, ahol egyedi igényekre szabottan találkozik össze a megbízó és a fuvarfeladatot elvállaló partner.

tovább...


Digisport: Reggeli Start
2012. november 20.

Új, egyedi tervezésű, jobb kivitelezésű hajóval támogatta Szabó Sándor parakenu-világbajnokot a Lambda-Com Kft. A cég kommunikációs vezetője, Bernáth Anikó és maga a főszereplő a Digisport Reggeli Start stúdiójában beszéltek a támogatásról és arról, mennyiben könnyíti meg az új hajó a sportoló felkészülését.
tovább...


Napi Online: GPS-alapú fuvarbörze, magyar fejlesztéssel
2012. november 19.

A Lambda-Com Csoport SpedMart néven egyedi igényekre optimalizálható, telematikai adatokon alapuló fuvarbörzét hozott létre. Az online börze a csoport saját fejlesztésű, telematikai, szállítmányozási biztonságot támogató szolgáltatásán, a WebEye-on alapul, amely GPS/GPRS technológia alkalmazásával valós időben, a nap 24 órájában teszi lehetővé a járművek útvonalának és mozgásának elemzését.
tovább...


Camiondriver.hu: GPS alapú fuvarbörze: újabb sikeres magyar fejlesztés indul útjára
2012. november 13.

A Lambda-Com Csoport SpedMart néven telematikai adatokon alapuló rendszert fejlesztett, ahol egyedi igényekre szabottan találkozik össze a megbízó és a fuvarfeladatot elvállaló partner. Kardos Emese üzletágvezető szerint a rendszer olyan többlet információkat és lehetőségeket tartalmaz, melyek biztonságosabbá és hatékonyabbá teszik a fuvarfeladatok interneten keresztül történő szervezését...
tovább...


GPS alapú fuvarbörze: újabb sikeres magyar fejlesztés indul útjára
2012. november 12.


Magyar Közlekedés Online: Uniós támogatással fejleszt a Lambda-Com GPS alapú fuvarbörze rendszert
2012. június 19.

Az Európai Unióban kiemelt területnek számít az intelligens közlekedési rendszerek fejlesztése. A magyar tulajdonú multinacionális vállalat a projekt keretében olyan személyre szabott, telematikai adatokon alapuló rendszert hoz létre, amely összhangban van az uniós törekvéssel, és egy újabb hazai sikeres fejlesztésnek ígérkezik.
tovább...


Napi Gazdaság: Újra előveszik az e-útdíjat
2012. június 14.

Hamarosan ismét terítékre kerülhetnek a használatarányos útdíjrendszerrel kapcsolatos tárgyalások. A fuvarozók célja, hogy a fuvarszámlákon külön tételként lehessen feltüntetni az úthasználati díjat, így biztosítva a díj továbbhárítását a megrendelőkre.
tovább...


Navigátor: „Ma már nem az eszköz a lényeg, hanem amit kezdünk vele.”
2012. június 05.

A Lambda-Com Műszaki és Fejlesztő Kft. az ipari távadatgyűjtési piac olyan kiemelt szakértő szereplője, amely képes ügyfeleitől származó adatokat, információkat valós időben összegyűjteni, rendszerezni és archiválni, majd az ügyfél igényeinek megfelelően prezentálni, meglévő informatikai rendszereibe illeszteni. A cég eddig elért eredményeiről és a piaci igényeket kielégítő megoldásairól Németh Tibor ügyvezető igazgatót kérdeztük.
tovább...


Heti Válasz: Jó úton járnak
2012. január 12.

A műholdas nyomkövető rendszerek már régen többek annál, mint hogy egy pont villog egy térképen - mondja Németh Tibor, a Lambda-Com Kft. egyik tulajdonosa. A piacvezető közlekedésinformatikai cégcsoport Európát is behálózta már.
tovább...


Magyar Közlekedés Online: A Lambda-Com cégcsoport nyerte a Magyar Közút tenderét
2011. december 13.

A Lambda-Com Kft. nyerte el a Magyar Közút Nonprofit Zrt. flottamenedzsment rendszer (FMR) alapkiépítésének első ütemét, amely 1200 jármű ellátására vonatkozik. A cég által fejlesztett WebEye megoldással látják el a járműveket, amelynek segítségével helyben és időben is rögzíthetővé válik a járművek mozgása. A rendszer az üzemanyag-fogyasztás mérésére és ellenőrzésére is alkalmassá tehető a későbbi felhasználás során.
tovább...


Magyar Közlekedés Online: Magyar multicég felügyeli Nigéria legnagyobb olajvállalatának készleteit
2011. október 20.

Magyar fejlesztésű, komplex távfelügyeleti rendszernek köszönhetően online nyomon követhetővé váltak Nigéria legnagyobb olajvállalatának készletei. Két magyar tulajdonú cégcsoport, a Lambda-Com Kft. és a NIVELCO összefogásából született a rendszer, amely pontos és folyamatos szintkövetést, illetve hatékonyabb készletgazdálkodást tesz lehetővé az olajvállalatnál. Németh Pál közölte: „Az informatikai kihívást az adatok tárolása, folyamatos hozzáférhetősége és azok minőségi kiértékelése jelenti, de az innovatív technológiai megoldásoknak köszönhetően a rendszer mára akár több száz benzinkút és üzemanyagtelep adatait képes kezelni egy időben.” tovább...


Világgazdaság: Magyar távfelügyelet a nigériai olajiparnak
2011. október 19.

Egy magyar fejlesztésű, komplex távfelügyeleti rendszernek köszönhetően online nyomon követhetővé váltak Nigéria legnagyobb olajvállalatának készletei. Két magyar tulajdonú cégcsoport, a Lambda-Com Kft. és a NIVELCO összefogásából született a rendszer, amely pontos és folyamatos szintkövetést, illetve hatékonyabb készletgazdálkodást tesz lehetővé az olajvállalatnál.
tovább...


Gazdasági Rádió: Magyar cég őrködik Nigéria legnagyobb olajcégének készletein
2011. október 18.

Nigéria legnagyobb olajvállalatának készletei mostantól egy magyar fejlesztésű rendszerrel követhetőek nyomon, amelyet a Lambda-Com Kft. és a NIVELCO közösen fejlesztett ki. A komplex távfelügyelet pontos és folyamatos szintkövetést, illetve hatékonyabb készletgazdálkodást tesz lehetővé. Emellett továbbá akár több száz benzinkút és üzemanyagtelep adatait is képes kezelni egy időben. Ennek előnye, hogy így kiszűrhetőek a Nigériában ma még gyakori lopási kísérletek, illetve az üzemanyagtartályok komoly veszteséget okozó szivárgása is.
tovább...


Magyar multicég felügyeli Nigéria legnagyobb olajvállalatának készleteit
2011. október 10.


Az EU elnökség kulisszatitkai
2011. augusztus 11.


Business Online: Az EU-elnökség kulisszatitkai
2011. augusztus 11.

A magyarországi féléves EU-elnökségi periódus során a diplomaták és kiemelt vendégek szállítása komoly logisztikai kihívást jelentett, azonban a Best Way Traffic flottamenedzsment rendszerének köszönhetően sikeresen zajlott le a feladat. Szvétek Ferenc, a vállalat ügyvezető igazgatója közölte: „Saját fejlesztésű, dinamikus dugófigyelő rendszerünk segítségével az útvonalak megtervezésekor a flotta tagjai számára folyamatosan elérhetőek voltak a közlekedési helyzettel, dugókkal, útlezárásokkal kapcsolatos legfrissebb, valós idejű közlekedési információk.”
tovább...


HVG - Autómenedzser: Kik követték az EU-flottát?
2011. augusztus 10.

148 autóból álló flotta fuvarozta a diplomatákat és kiemelt vendégeket a magyarországi EU-elnökség alatt. A Best Way Traffic Kft. saját gyártású dugófigyelő rendszerével segítette a munkát. A legszigorúbb előírásoknak is megfelelő technológia lehetővé tette, hogy a Köztársasági Őrezred munkatársai percre pontosan lássák a járművek helyzetét és megtett útját, továbbá hogy dugó esetén kerülőútvonalon jussanak el a célállomásra.
tovább...


Figyelő: Vigyázó szemek
2011. január 13.

Portugáliától Oroszországig tíz országban alapított már leányvállalatot a Lambda-Com Kft., amely főként járműkövető szolgáltatást nyújt.

Németh Tibor már az egyetemi évei alatt sokat foglalkozott a GPS technológiával, amellyel 1995-ben ismerkedett meg. Saját kisvállalkozásában számos amerikai és kanadai megrendelést is teljesített, ezért a fejlesztésekhez társakat keresett. Egy új térképszoftver készítése nyomán kezdett el együtt dolgozni Lakner Tiborral. Annak érdekében, hogy a gyártást a saját kezükbe vehessék, együttműködtek két villamosmérnökkel, Polyák Bélával és Magyar Zoltánnal. Akkor még külön-külön vállalkoztak, de hamar rájöttek, hogy jobb lenne közös társaságként szerződni, könyvelni, tárgyalni, beszerezni. Ezért 2001-ben létrehozták a Lambda- Com Kft.-t, amelynek Németh Tibor lett az ügyvezetője. A céghez felesége, Németh Zsuzsa is csatlakozott tulajdonostársként és gazdasági igazgatóként.
tovább...